Jawatan kosong terbaru :
Home » » jawatan kosong UiTM

jawatan kosong UiTM

Written By dari admin: on Friday, February 5, 2010 | 3:20 AM

Iklan jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara
tarikh tutup 16 Februari 2010

Permohonan adalah dipelawa daripada calon-calon Bumiputra Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang yang berkaitan untuk mengisi kekosongan jawatan secara kontrak di Pejabat Pembangunan, Universiti Teknologi MARA, Shah Alam, Selangor

Tarikh tutup permohonan adalah pada 16 Februari 2010.

Sila klik di bawah untuk keterangan lanjut.

* Iklan Jawatan Kosong Pejabat Pembangunan

* Muat turun Borang Perjawatan

malaysiancareer.com
Share this article :

30 comments:

Anonymous said...

xyah la apply jwtn kosong kt uitm ni..dah 2 kali aku g i interview tuk j41..smua dah ade org, diorg sdri..

Anonymous said...

aah sme la.. xpyh la.. d'org ni iklankan cuma nak cukupkan syarat je.. pdhl jawtn tu mmg da ada org'y.. HAMPEH

Anonymous said...

same la weh..

Anonymous said...

dri pada u org skit ati bek lu org join den punye bisnes...3 kali ganda gaji dri kerajaan...amcm?nie den punye emil ym mat_rockers_n9@yahoo.com...ape2hal t u org ley chat ngn den ok...

Anonymous said...

tp ada kwn sy dapat kerja dgn uitm.
skali je dia g interview..
but first dia jd calon simpanan.
lucky her..

Anonymous said...

dri pada u org skit ati bek lu org join den punye bisnes...3 kali ganda gaji dri kerajaan...amcm?nie den punye emil ym mat_rockers_n9@yahoo.com...ape2hal t u org ley chat ngn den ok...

zaidy said...

mmg lucky her....
if him mesti xdpt...hahaha

Anonymous said...

btul tu...aku pn pnh kena...

Anonymous said...

dri pada u org skit ati bek lu org join den punye bisnes...3 kali ganda gaji dri kerajaan...amcm?nie den punye emil ym mat_rockers_n9@yahoo.com...ape2hal t u org ley chat ngn den ok...wat duit hari mari $$$$$$$

Anonymous said...

akupun sama.dtg jauh2.abis masa.abis duit.siap mc lg.rpe2nye dh ada org dlm.xyah la nk iklan klu cmtu.aniaya ke org je.

Hurul-'Ain binti Mohd Nawi said...
This comment has been removed by the author.
ZARINA said...

mmg bodo uitm ni..aku da 3x da apply..sakit ati jer..aku xputus asa sb kerja govt.kalo xlama aku angkat kaki.diaorg amik org yg lawa2 utk keja kat ctu..aper uitm ni airline company ke nak cr stewardess!!cmua bias la..cr beauty without brain nk wat per.patut la x productive keja2 diaorg ni.kalo xpun amik sedara2 suku sakat diaorg..aper nk 7 keturunan keja sana ker??!!
xpuas ati+ xadil!!!!

Anonymous said...

mereka yg rasa kecewa dgn kegagalan semasa pergi interview pernah tnya pada dir sendiri kenapa GAGAL.... kenyataan mengatakan UiTM dah ada calon sendiri itu adalah silap.... biasa kuota memang ada disediakan untuk org luar dan kdgkala org dalam ni pun tak diendahkan dengan alasan dah stabil , dah ada keja . UiTM offer pd org luar sbb nak kurangkan pengangguran....
Mungkin kegagalan sbb TIDAK PANDAI nak menjawab soalan.... terpusing2.... tersengih.... mcm kerang busuk.... SOFT SKILLS tak ada.... jadi cermin2lah diri.... buat homework sebelum pegi interview.... jgn nak sedap mulut jer seronok mengata !!!!

Anonymous said...

Mmmm. kalau jawatan tu tetap, biasanya dah ada mamat yang kerja kontrak situ utk di'permanent'kan kekadang mungkin boleh dapat la kalau rang yang isi jawatan kontrak tu bermasalah..

Tapi biasanya lebih senang kalau ada orang DALAM. Depa tak pikir dekat padang masyar nanti orang seluar dalam pun takde...

Ada la cerita mamat sorang ni kat PBT yang top kat Malaysia... Dia berkerja macam nak mampus! Tapi tak sambung kontrak sebab bos bagi tahap kecekapan 59%.. Tapi lepas masuk orang baru, lepas sebulan ada kes pecah amanah/rasuah. Bos bagitau semua pegawai J41 utk mencontohi member aku(yg dah berenti 3 bulan), "Contohi la Encik ?? Jurutera yang paling Bersih, Cekap, Amanah & Jujur!"

Patutnya dapat cemerlang, tapi sambung kontrak pun tak.

Lagi satu, Mamat yang ganti dia tak sama bidang.. Umpama kalau ko sakit otak, aku bagi doktor telinga! YDP cakap "Engineer jugak!" La ni kalau dia sakit otak kita kata "Doktor jugak" kat akhirat Kita bagi yang jaga dia Malaikat Malek (Neraka) .... malaikat juga!!!

Last2 dapat tau Mamat yang ganti dia tu anak sedara YDP. Punya lah bodoh punya YDP sebab dia paham "apabila anda mati ada tiga yang tak terputus dan salah satu anak yang soleh"

Mungkin dia paham anak sedara pun boleh.. entah2 anak haram pun kira OK....

Cerita ini telah di adukan kepada MB doktor gigi yang BODOH di Inventori Masalah Rakyat(IMR) 2006 di Shah Alam di hadapan Datuk Bandar (?) YDP (?) Exco Kerajaan Tempatan,Perumahan,Alam (?) dan sorang lagi...

MB Doktor gigi tu ambik report. lepas lebih kurang 1 bulan lepas tu ada (IMR) kat PJ (Kelolaan MBPJ)
Masa member aku jalan ke MB tu belum sempat fail sampai kat MB, MB kata" Ada apa lagi En. ?, saya dah report BPR"

Korang tau apa jadi selepas 2-3 bulan lepas tu? Mamat itu naik pangkat jadi Datuk Bandar!

Dia dah pegi BPA dan jawapan sungguh mengecewakan!

Rumusan,

Kalau Anwar boleh kena jail tanpa bukti kukuh, siapala member aku!

Member aku cakap, kalau yang tertuduh semua ni berani,
Dia berani Debate Live on TV, dgn syarat! It MUST BE LIVE! and NO Baruas, Munafiks and Satan!

Tolong Bagi feedback!

Anonymous said...

To Anonymous
March 3, 2010 9:59 PM

Ya mungkin betul ada kalanya telus.. Tapi lebih BANYAK TELUR dari TELUS!

Kalautak takdela ranking U di Malaysia ni corot!. Ambik contoh UM, apakah kat UM takde technician electric? mmm tak salah aku, TA( Technical Assistant pun ada... Electrical Engineer pun ada...Yang tengah ambik Electrical Engineering pun ramai, yang ambik masters, PhD dan yang mengajar PhD pun ramai! So kenapa dewan Chancelor boleh terbakar? Jawapannya...
Sebab bila bua lawatan belajar, semua sibuk buat kat luar...rumah sendiri tak cek!

Kalau tak puas hati, boleh comment!!! Face to face pun OK, kalau kalah, sila letak jawatan supaya dosa ambik gaji haram tak berterusan!

Anonymous said...

xpayah r nk mmbodoh kan diri dgn apply keje kt uitm ni....wt sakit ati je...wt iklan...tuptup jawatan da d isi...isi dgn kroni2 diorg gak...

Anonymous said...

hahaahahahahaaaaa....
ni semua jawapan sakit hati....
semua kenyataan ni keluar sebab tak dapat keje....
kalau dapat senyap je....
walaupun aku bukan staff uitm....
hahaaahahahahaaaa...

tapi dari segi kelayakan...
ramai yang layak....
berapa ribu orang apply, kekosongan tak sampai 10orang...
sekarang dari segi interview (tapisan)....
tengok pula pengolakan jawapan pada soalan panel...
matang atau tidak...
panel leh tau orang tu layak atau tidak dengan 1st tengok je....
cara masuk dalam bilik interview...
cara duduk... tangan stand kat mane...
pakaian... semua tu main peranan...

untuk pengetahuan pada yang tak puas hati kat uitm atau mane2 goverment sebab tak dapat keje...
usaha laa lebih skit... jangan tuding jari... kalau nak kira kabel.. benar... tapi berape orang je yang bernasib baik... kita yang takde kabel ni kena usaha laa skit...

aku bukan staff uitm... member aku 3 orang staff uitm... dan semuanya memang tak kenal langsung orang uitm... tapi dapat sebab jawapan pada soalan dan pengetahuan yang ade pada mereka, itulah kelebihan yang leh dapat tu dan juga nasib...

siapa cakap UITM ni goverment?cermin laa diri dulu.. kan tak dapat keje... UITM ialah BADAN BERKANUN... dan kat malaysia ni ade kerajaan persekutuan "kastam, imegresen, bomba, jpj" dan kerajaan negeri...
pengetahuan anda ini sangat membimbangkan... cam mane nak dapat keje???

saya ucapkan good luck dan cuba lagi pada tahun2 akan datang...
hahahahahahaaaaaa...
lawak tul korang ni....

Anonymous said...

hehehe.. lawak2,
tp bg aku semua tu politik..
kerajaan tau mana pn sama ja. klu dpt pn nasib la, member aku baru nie
interview pn xlayak.
sebabnya dia da wat sambilan. yer la dah xdak keja wat la keja pa yg leh dptkn duit tuk byr duit keta n perbelanjaan kan. tp klu ikut kan kelayakan memang dia leh dpt sbb panel yg lain setuju, tp disbb kan yg sorg nie dato, n ketua disitu ja xbleh dpt sbb umah dia dkt ngan umah MB (pas) begong tol kn..
tp yg paling best member aku melwan ckp dia, napa dia xlayak. dia bukan buat keja haram.. pas tu bila dia ckp ja baik cuci bilik ayaq, dari mkn rasuah n buat keja2 haram. merah muka dato tu thn mrh. panel yg lain dah gelak kat blakang sbb dah kena btng idung..
hahahaha..

Anonymous said...

hehehe.. lawak2,
tp bg aku semua tu politik..
kerajaan tau mana pn sama ja. klu dpt pn nasib la, member aku baru nie
interview pn xlayak.
sebabnya dia da wat sambilan. yer la dah xdak keja wat la keja pa yg leh dptkn duit tuk byr duit keta n perbelanjaan kan. tp klu ikut kan kelayakan memang dia leh dpt sbb panel yg lain setuju, tp disbb kan yg sorg nie dato, n ketua disitu ja xbleh dpt sbb umah dia dkt ngan umah MB (pas) begong tol kn..
tp yg paling best member aku melwan ckp dia, napa dia xlayak. dia bukan buat keja haram.. pas tu bila dia ckp ja baik cuci bilik ayaq, dari mkn rasuah n buat keja2 haram. merah muka dato tu thn mrh. panel yg lain dah gelak kat blakang sbb dah kena btng idung..
hahahaha..

Enchek said...

Klau u all de mase2 free... boleh la buat duit skit...

*************************************

JURUTAIP DIRUMAH DIPERLUKAN: RM3,800 SEBULAN (PENDAFTARAN PERCUMA)

Sahabat Sekalian,

Sedang mencari kerja atau perlukan duit yang lebih????

Kami bayar sehingga USD 1000 = RM 3,800 atau lebih secara bulanan.
Kami menawarkan kepada anda peluang pekerjaan di rumah seperti Menaip/kerani/setiausaha/penyelia/pelatih/Peg. Pemasaran/pengurus.

Pengalaman tidak perlu. Boleh menaip. Tiada had umur.boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Sepenuh masa atau part time.

Berminat atau ingin mengetahui dgn lebih lanjut!!!
Sila ikuti 3 langkah mudah seperti dibawah:

1- Klik button reply pada email anda
Pasti kan email dialamatkan ke : fast_advertise@yahoo.com
Cc: (encikpanjang@gmail.com)

2- Dengan perkataan anda sendiri, sila tulis samada anda berminat atau tidak dengan tawaran kerja ini
(ingat!!! Jgn tulis jawapan anda pada ruangan subject)

3- Sebelum Klik butang send, sila pastikan email iklan ini juga disertakan sekali.

Setelah anda memenuhi 3 langkah diatas dan menghantar email berkenaan, seperti yang diminta, kami akan menghubungi anda dengan maklumat terperinci seperti yang diperlukan.

Terima kasih.

Anonymous said...

yg ptg cobe le,jgn mengharap bro.gua gred engg uk pon tak dpt .Aku tahu kadang2 dah ade org...kekosongan 2,yg apply 1000 ,anggap itu sbg saje2 apply !biar diorang KEJA sikit ...asik duduk borakk je ,nanti perut diorang makin boroi lak kan.mendatangkan sakit jantung plk.kadang2 yg memerlukan keja x dpt,dtg drp kelurga susah dari kg2,anak peneroka2 tu yg saya ade rasa x adil tu.

Mustafa Kamal said...

Salam..

Saya berminat untuk memohon JAWATAN- JAWATAN di dalam sektor KERAJAAN ini mengikut TAHAP KELAYAKAN yang sesuai. Apapun keputusan tidak akan MELEMAHKAN aku untuk mencuba lagi.

Kerana aku di ASUH supaya TEKUN serta SABAR dan jangan BERPUTUS ASA.

Bila sudah ada REZEKI di TERIMA aku BERSYUKUR!. Tp jika di sebaliknya pula aku masih BERSYUKUR kerana berpeluang mencuba PELUANG yang di TAWARKAN.

Dan semestinya akan aku BERUSAHA lagi jika ade TAWARAN di buka di masa akan datang!!.

P/s:"AKU ANAK MALAYSIA"

Anonymous said...

saya adalah salah seorang kakitangan kerajaan yang masuk tanpa sebarang kabel, dulu saya pun berpandangan yang sama, bile apply jawatan yang bawah dari kelayakan memang gi interview main2 ajer, dapat yang setaraf, usaha lebih, baca apa yag patut, interview datang kena berisi,pengetahuan am kena tip top, yang penting usaha, bydaway UiTM adalah badan berkanun, dekat situ pun point dah hilang

Anonymous said...

Jika panggil calon-calon untuk interview tapi dah uitm sudah ada calon pilihan mereka semoga Allah swt membalas ketidakadilan mereka. InsyaAllah.

Anonymous said...

Salam adik2, slps mmbc komen yg ditulis... sy x mnykng atau menlk pndpt adik2. Sy cuma mmbr pndpt. Utk mndpt pkjaan pd zaman ini, yg sgt penting ialah kemahiran bertutur dan menulis dalam bahasa inggeris yg sgt baik...bkn setakat boleh bercakap dan menulis - bonus klu ada bahasa ke 3, pengalaman bekerja dan juga pengetahuan am yang sgt luas - x merapu bl menjawab soalan yang di tanye. Keyakinan diri serta penampilan diri yg kemas - memakai pakaian yg selayaknye untuk pergi temuduga.Itu sbb calon di panggil temuduga, untuk melihat ketrampilan diri. Kesopanan juga di ambil kira. Ada calon yg dtg penuh dgn ego, mengoda, kdg kala bersikap 'kurang ajar'. Oleh itu adik2, jgn pk yg negatif, salahkan org lain bl x dpt sesuatu kerja yg diminta....muhasabah diri sendiri..dan yg penting kita kene ingat - rezeki, maut, jodoh adalah ketentuan ilahi...kita berusaha. Saya adalah antara org yg tlh menghadiri berpuluh2 temuduga sblm sy berjaya. Alhamdulillah, dgn izinNya sy telah pun bekerja selama 21 tahun.

amim said...

jdi undilah pembangkang

Anonymous said...

xpyh la apply sini

Anonymous said...

hahaha kelakar2...aku kalau apply keja cuma tunggu dapat interview jer..selama ni aku interview x penah gagal..cuma gov je susah sikit..jpa8 tu sukar nak tembus..yg senang nak dapat jawatan bawah2 ajer..pada aku interview ni cuma kna ada keyakinan diri pada soalan2 yg ditanya walaupun soalan tu agak karut supaya dalam keja teamwork lebih smooth dalam communicate..mudah..yg penting pengetahuan am kna ada..kalau ditanya kat mana nak report pasal jenayah cyber x leh nak jawab mmg kantoi la..

Anonymous said...

try apply tnb pulak..mane tau dpt..hehe

Anonymous said...

korang sume loser~~

nk wat cane~~???

aku keje uitm relek jek~~

keje cuci pinggan byk kosong~~

nak~~???

 
Support : Creating Website | Johny Template | Maskolis | Johny Portal | Johny Magazine | Johny News | Johny Demosite
Copyright © 2011. Jawatan kosong kerajaan & swasta - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website Inspired Wordpress Hack
Proudly powered by Blogger