Jawatan kosong terbaru :
Home » » jawatan kosong RTM

jawatan kosong RTM

Written By dari admin: on Sunday, December 14, 2008 | 4:40 AM

iklan jawatan kosong di Radio Televisyen Malaysia

Position: News editor (Penyunting Berita)

Minimun Qualification: Bachelor's Degree

Requirements:

1) Good command of Mandarin (written and spoken);
2) Good command of English and bahasa Malaysia;
3) Flair of writing;
4) Good knowledge of computers and recording equipment;
5) Ability to work quickly under pressure and tight deadline;
6) Good news instinct and judgement;
7) Willing to work shifts and irregular hours.

Responsibilities:

1) Edit and shape news copies;
2) Handle the wires and develop attractive news items;
3) Produce complete news bulletins for broadcast.

Work Location: Kuala Lumpur

Type of Appoinment: Part Time

Salary: RM 2,000.00

How to Apply : Send resume, copy of academic certificates and photograph to:

Pengarah Pembangunan Rancangan dan Organisasi
Jabatan Penyiaran Malaysia
Tingkat 2, Wisma TV, Angkasapuri
50614 Kuala Lumpur

Contact Person:

1) Ms Che Rohana Che Omar e-mail: hana@rtm.gov.my
2) Ms. Elaine Cheah e-mail: elaine@rtm.gov.my

Tel: 03-22887243
Share this article :

55 comments:

MASTER FLY BIKERS MOTOCLUB JB said...

assalamualaikon saya ingin memunta kerja sebagai dj dan krew bahagian manakah perlu saya rujuk??
alamat kan pada bfiza77@yahoo.com

Anonymous said...

kelulusan diploma universiti lim kok wing.bahagian penyiaran..ada x jawatan yg sesuai untuk saya.e_mail:maximum_zero_luch@yahoo.com tel:0177310072

kenneth said...

kelulusan diploma in audio engineering..pengalaman dlm 7thn.ada jawatan kosong x?email:kennethaudio@gmail.com tel:0126776474

Anonymous said...

saya. saiful mustaqim seorng pekak dan bisu. lulusan pereka grafik dari politeknik jb. berminat bekerja di rtm. sila email ke nienajaafar@yahoo.com kalau ada jawatan kosong. tks

rina said...

kelulusan diploma penyiaran,dari malaysian institute of integrative media..berminat untuk berkerja di rtm.sedang mncari kerja yang tetap
email:dvs_dvsgurlz@yahoo.com
hp:012-777-4792(FAJA)

Anonymous said...

salam, saya shahrul hafizi pelajar lulusan diploma masscomm uitm melaka. skrg saya sedang melanjutkan pelajran saya dalam bidang penyiaran uitm shah alam. ade x jwtan utk Dj or newscasting part time or full time. kalau ade please email saya shahrul_uitm11@yahoo.com

i really need it..
tengs
rgds
shahrul hafizi

azlina ahmad sabri said...

assalamualaikum..sy azlina.sy berminat untuk bekerjasama dengan RTM.jadi sy harap ada sesiapa yg berkaitan dengan RTM boleh menghubungi sy jika terdapat jawatn kosong dalam RTM.(nanacheRRyguRl@yahoo.com)

Anonymous said...

Assalammualaikum, saya Mazalina Binti Hassan, Diploma Tenologi Maklumat Politeknik Kuching Sarawak. Mahu berkhidmat di RTM, ada x tugasan atau kerjaya kosong untuk saya?

Anonymous said...

Assalammualaikum, saya Mazalina Binti Hassan, Diploma Tenologi Maklumat Politeknik Kuching Sarawak. Mahu berkhidmat di RTM, ada x tugasan atau kerjaya kosong untuk saya?
emailkan kat saya di
mazalinahassan@yahoo.com.my

Anonymous said...

as'kum.. saya ingin brtanya.. jawatan 'news editor' ini utk berita dlm bahasa apa?
saya nora dr Cheras, brkelulusan diploma dr Akademi TV3 dan Bacelor Komunikasi dr UPM. tmpat kerja terakhir di TV9, media prima.
email : nora_jai@yahoo.com
h/p : 019-2233824

Anonymous said...

salam...sy ada degree in marketing. saya berminat untuk bekerja di RTM MALAYSIA. ada tak jawatan yg sesuai untuk kelulusan saya?? saya berasal dr seremban, n.sembilan. email: deanna_hipgurlz@yahoo.com
0133210258... tq

Anonymous said...

Assalamualaikum
saya sajaratul nor, berkelulusan deg kewartawanan Uitm. Ada jawatan kosong tak untuk saya mohon.. Saya brminat menjadi pembaca berita.. Saya memiliki suara yang baik dan pernah mendapat tempat pertama dalam pertandingan penyampaian berita..

no hp 0173938590
email annoyz_girl@yahoo.com
terima kasih

Anonymous said...

assmulaikum.... saya mohd salleh....ade x jwt kosong utk jwtan driver ven[PSV}
eml;haruan_tasik82@yahoo.com
tel;014-7234279@0178601986

Anonymous said...

Pencarian pekerja yang mempunyai pengalaman 1-2 tahun dalam bidang engineering electrical dan engineering mekanikal. Sesiapa yang mempunyai pengalaman dalam bidang ini dan berminat,emailkan resume anda kepada ema@binagroup.com.my

- Mempunyai lesen memandu D
- Can Work Under Pressure
- Independent
- Good Attitude & Hard Working

Mempunyai ciri-ciri diatas adalah diutamakan.

nurshameera abdullah said...

assalammualaikum saya nurshameera abdullah ingin bertanyakan jawatan kosong dimana-mana bahagian dirtm,saya berkelulusan spm email nazuaf@hotmail.com

parimalarani said...

Hello sir/madam;

I’m a fresh diploma holder in physiotherapy. Looking for job vacancy.
Contact me at 016-5366960 or e-mail me at paridevin_parimala@yahoo.com.
Thank you.

if there is any vacancy for tamil news reader..plz let me knw.
thank you

Anonymous said...

Saya muhammad hanafiyah bin kipli,saya ingin berkerja di rtm,saya berkelulusan spm,jika ada kekosongan di rtm,boleh hubungi saya,ogylyana@yahoo.com

Anonymous said...

Salam....
Sy lulusan kolej komuniti dlm multimedia kreatif animasi(animasi/grafik).....ada jawatan yg sesuai utk sy di RTM...email...nike_boyz89@yahoo.com.......

Anonymous said...

assalamualaikom..

saya mohd zahari affendi kasim..berkelulusan ijazah sarjana muda bidang cinematografi di universiti malaysia sarawak..pernah kerja sbgai free lunch offline editor untuk rancangan tv. sekiranya ada jawaatan sesuai blh hubungi saya di epy_reds@yahoo.com/

Anonymous said...

Saya Nuraini Bt Selamat..Kelulusan ijazah sarjana muda komunikasi media Ukm..Sila hubungi saya jika ada kekosongan kerja khususnya di bahagian radio samada sebagai penyampai ataupun penulis skrip..email:ainie_simk@yahoo.com.my

Anonymous said...

Saya berminat untuk menyertai RTM.. Ada la pengalaman sikit lebih kurang 4 tahun deejay sambilan radio kerajaan.. Insyaallah.. akan berikan full commitment untuk RTM sekiranya di beri peluang.. saya ada rekodkan video ketika bertugas di konti Radio http://www.youtube.com/watch?v=8wdwY-V_1Q0.. dan no telefon saya jika perlu dihubungi 013-4023188 shahir.

eida... said...

saya mempunyai diploma seni persemahan dari uitm shah alam.ada tak jawatan kosong yang sesuai untuk saya?email : eidapooh_girlz@yahoo.com
tel 013-3720701...

Abby said...

salam..saya mahasiswa Unisel dari kos sains perpustakaan..ada xjawatan kosong melibatkan kos saya..klau ada email kan kat saya prefect_kjo@yahoo.com

ruzianti said...

sy ruzianti.pengalaman kerja di astro selama 3 tahun.kelulusan spm.sy ingin bekerja dgn rtm.hubungi sy:
email: papaadam81@yahoo.com
call : 0172113114.
thank you.

shiti said...

Assalamualaikum saya SHITI lepasan belajar dari politeknik kuching kos yg saya ambil teknology maklumat,dan di sini saya berminat dlm editing dan multimedia bagaimana saya nak dptkn kerja di RTM? Jika ada jawatan kosong sila hubungi saya 013-8933825
email - inna_eleta@yahoo.com.my

Muzammil Djmamu said...

Assalamualaiku, salam 1malaysia, saya Wan Khairul Muzammil, berpengalaman dalam dunia hiburan sebagai seorang dj dan pengacara majlis lebih dari 10 tahun di sekitar negeri Perak. Saya seorang lepasan SPM dan saya berminat untuk mengisi mana mana jawatan kosong yang terdapat di RTM. Mohon e-mail atau hubungi saya di talian berikut: djmamu_79@yahoo.com
tel: 019-5295507
terima kasih.

fiza said...
This comment has been removed by the author.
Sujata said...

salam sir/madam,

saya Tan Siew Hui dari pulau pinang
kelulusan Degree Broadcasting dari UTAR Petaling Jaya

Ingin berkhidmat di RTM, adakah tugasan atau kerjaya kosong buat masa kini?

Jika ada kekosongan jawatan sila hubungi saya 012-4111417 atau emailkan sujata_tsh@hotmail.com

zeana said...

saya nor azeana bt hj ramli berminat untuk menjadi pengacara secara sambilan di rtm,berilah peluang kepada saya,seorang yang agresif
email:-zcunz@yahoo.com
012-585 7979

Zyla Aziz said...

Salam,
Saya Zyla Aziz sgt berminat utk mencuba bakat dlm bidang pengacaraan scara sambilan di RTM. Mohon dipertimbangkan..Terima Kasih.

Email : s_ya_7@hotmail.com

Anonymous said...

Assalamualaikum...I'M FIZA fresh graduate from uitm s.alam..i'm taking art and design course(textile)..so now i'm looking for job vacancy at RTM that suitable with my proficiency...

hafiza azhari said...

i'm fiza that graduate from uitm,if have any jobs vacancy here,kindly sir/madam can email me to

-hafiza azhari

Hamed R Ebadi said...

Salam dan s.sejahtera semua,
Saya Hamed R Ebadi, 28 tahun. Anak Malaysia kacukan Iran(Bapa)- Melayu(Ibu). Berkelulusan B.A. (Hons) Professional Communications. Pernah bekerja sebagai D.J. dan pengacara sejak 1999 sehingga 2005. Berpengalaman dalam bidang pengingklanan dan pernah mempunyai syarikat khidmat D.J. serta peralatan audio dan cybercafe. Dengan pengalaman yang lepas, saya yakin saya berpotensi untuk bekerja dengan syarikat penyiaran seperti RTM.
hamedrebadi@gmail.com
012-3816302

NazirahEhsan said...

Saya fresh graduate dari Kolej Poly-Tech MARA jurusan Diploma Multimedia. Ada kekosongan kerja untuk jurusan saya di RTM?

Syafiq Sahap said...

Salam

Saya Syafiq Sahap, berminat dalam bidang kewartawanan penyiaran di RTM.Lulusan ijazah sarjana muda komunikasi dari uum sintok kedah.sila emelkan pada saya syafiqsahap86@gmail.com atau hubungi saya di talian 012-4876279

Anonymous said...

salam. saya berkelulusan sarjana muda sastera dalam bidang terjemahan dan interpretasi dari universiti sains malaysia. adakah jawatan sesuai dalam RTM untuk bidang kelulusan saya? terima kasih.

Anonymous said...

emel saya: daigakusai_usm@yahoo.com.my

deejay said...

Salam... saya nak tanya ada x kerja separuh masa deejay?
klu ada hubungi saya liat_lepat08@yahoo.com
terima kasih... :)

wahida said...

saya berminat untuk mengisi jawatan kosong di rtm seremban...saya boleh berbahasa mandarin dengan baik..jika ada jawatan kosong leh mail saya di (nurwahida_87@yahoo.com.my)tq

Anonymous said...

saya badli syah bin omar saya sekarang ni mencari kerja di sektor kerajaan,, saya mempunyai diploma multimedia di university twintech..
dan saya pernah pratikal di RTM bahagian multimedia dengan pereka grafik dekat bawak kantin RTM.. apa pun tolong email pada saya nnt,,sh_1907@yahoo.com

Anonymous said...

salam...saya yati dan berminat untuk bekerja sebagai dj radio. Jika terdapat peluang pekerjaan tersebut, sila emelkan sy di alamat orchid_purple86@yahoo.com

sekian, terima kasih

Anonymous said...

Hi,

My niece (16 years old , chinese girl) would like to have chances in drama performance, it was her interest in since young. Appreciate if there is opportunities offer to her by RTM, please contact 012-6422641 or email mhkon78@yahoo.com.sg

Thank you,
Ms. Kwan.

Anonymous said...

assalamualaikum..saya ingin meminta jawatan sebagai admin atau customer servies di rtm....tlg email kan nye :))
blindhazard@yahoo.com

Anonymous said...

saya kelulusan spm tetapi sedang melanjutkan pengajian di IPTA,mempunyai pengalaman sebagai a.m. krew di institut pembelajaran dan mempunyai bakat sebagai deejay.saya ingin menjadi deejay di rtm.
sila hubungi saya,
ramlahosman91@yahoo.com
0135665129

meladygege said...

saya sangat berminat untuk menyertai RTM.. saya pernah memohon pekerjaan di RTM setahun lepas, dan RTM telah menghantar surat 'acknowledge' bahawa resume sy telah diterima dan diproses..

sy lulusan Dip Komunikasi dan Pengajian Media, UiTM dan pernah bekerja sebagai PR Exec di Metrowealth International Group (MIG).
berminat dalam bidang penyiaran. harap pihak tuan dapat memberi peluang kepada sy.
email : starscha@yahoo.com
tel : 012-3344390

Miss Ira Bahador said...

salam, sy nurbasirah,
kelulusan diploma media digital (video & pengajian filem) dari politeknik tuanku syed sirajuddin arau, perlis. sy pernah wat prektikal di RTM angkasapuri di bahagian media digital interaktif selama 5 bulan pada tahun 2009.
saya berminat bekerja di rtm.
sy dh antar resume untuk skim perhidmatan singkat yg dikeluarkn oleh KPKK.
klu ada jawatan kosong email sy di cute_stich89@yahoo.com atau
tel : 017-4114039

Miss Ira Bahador said...

salam, sy nurbasirah,
kelulusan diploma media digital (video & pengajian filem) dari politeknik tuanku syed sirajuddin arau, perlis. sy pernah wat prektikal di RTM angkasapuri di bahagian media digital interaktif selama 5 bulan pada tahun 2009.
saya berminat bekerja di rtm.
sy dh antar resume untuk skim perhidmatan singkat yg dikeluarkn oleh KPKK.
klu ada jawatan kosong email sy di cute_stich89@yahoo.com atau
tel : 017-4114039

Zulkipli said...

assalamualaikum, saya berminat untuk berkerja dengan RTM, berpengalaman selama 13 tahun berkerja sebagai juruteknik dan sekarang executive engineering di station pemancar TV3.kalau ada jawatan yang berkaitan dengan tugas saya bolehlah reply melalui laman sesawang zultv3@gmail.com.
Terima Kasih.

Fadhio said...

Salam...saya Fadh, fresh grad from industrial design UTM....berpengalaman dalam sofware Adobe Photoshop,Adobe Illustrator,3DS Max, Rhino 3D....kalau ade post designer (full time) boleh email saya di
fadh.proart@gmail.com

thanks a lot

Anonymous said...

salam saya roslin amran, fresh graduate dari Uitm
Kelulusan:Diploma Komunikasi dan Pengajian Media(UiTM)
Ijazah Sarjana Muda (Penyiaran)(UiTM),saya menjalankan latihan industri(practical training) di Media Prima Berhad selama 4 bulan
di bahagian "islamic content program".
Sekiranya ada jawatan yang sesuai sila email sebarang informasi ke olynn_pasha@yahoo.com/roslinamran87@gmail.com
atau hubungi saya di 013-2721906

Anonymous said...

SALAM.. SAYA KHAIZA LULUSAN DIPLOMA PENGURUSAN INSTITUSI ISLAM DARI IKIP. ADA APA-APA JAWATAN KOSONG? SAYA TAK KISAH APA-APA JAWATAN. SILA EMELKAN KE ai_khaiza@yahoo.com

MeLL said...

salam..sy b'minat tuk b'kerja di rtm..ade pape jwtn yg sesuai ngan sy x??.sy ade kelulusan lam bdg fotografi..mklumkn pd sy..melati_capricorn@yahoo.com

emylia hanie said...

assalamualaikum,saya berkelulusan diploma sains komputer.ada x jawatan yang sesuai dengan kelulusan saya. if ade ini email saya emylia.hanie
@yahoo.com. terima kasih

iqbalz said...

salam.sy berkelulusan seni halus dari uitm.ada jawatan y sesuai?
email ke m_iqbal850@yahoo.com

amirul said...

saya noor amirul faizal,sekarang berkerja di MIDA sbg pemandu kenderaan,saya ada kelulusan elektrik tahap 1 dan 2.adakah rtm ada jawatan kosong sbg juru elektrik.....ni nombor fon saya...012-5405592

 
Support : Creating Website | Johny Template | Maskolis | Johny Portal | Johny Magazine | Johny News | Johny Demosite
Copyright © 2011. Jawatan kosong kerajaan & swasta - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website Inspired Wordpress Hack
Proudly powered by Blogger